fbpx

הדברת מסעדות – זה מֶזִּיקִיס 

בלוג מזיקיס – הדברת מסעדות – כל מה שצריך לדעת

אמ”לק – לפחות אחת לחודש – מסעדה שתעמוד בכלל הזה לא תראה מזיקים כלל!

בהדברת מסעדות יש כלל – ככל שעושים יותר כך יותר טוב –
יעני – The more, the merrier 
בהדברת מזיקים למסעדה בין אם מדובר בהדברת תיקנים (דגש על תיקן גרמני) ובין אם מדובר בהדברת מכרסמים (עכברים וחולדות) רצוי לבצע הדברה לפחות אחת לחודש.

עכשיו מנקודת מבט המסעדן הוא עלול לשאול, היי זה נראה לי יותר מידי לא?

אנו עדים לגל התייקרויות הוצאות המסעדות (מע”מ על טיפים, מיסוי על עובדים זרים וכו’) אבל המטרה העיקרית כאן היא באמת לא לייקר למסעדנים את העלויות אלא לחסוך לכם כאבי ראש, הסברים והתנצלויות כלפי הלקוחות שמשלמים ממיטב כספם. 
אם הלקוח מגלה חלילה ג’וק בצלחת, ג’וק מסתובב על רצפת השירותים או סביב הבר זה עלול להיות מחזה לא נעים.

להערכתם? ג’וק או חולדה שהלקוח יראה לא “תעלה” יותר מאשר עלות הדברה?

ישנם מסעדות שאף מגדילות ומזמינות את המדביר אחת לשבוע שבועיים – כדי להיות בטוחות מעבר לכל צל של ספק שמזיקים אליהם לא יכנסו!

כמובן שיש עוד משתנים רבים כגון רמת ההיגיינה הכללית של המסעדה, איכות התשתיות סביב המסעדה, קירות מטבח המסעדה (שבורים, סדוקים וכו’) ועוד. 
אבל השאלה סביב האם לבצע את הדברה אחת לחודש צריכה להיות רטורית לחלוטין.

מה נעשה בהדברת מסעדות?

הדברת מסעדות שונה מהדברת דירות כיוון שדירות – בניגוד למסעדות לא מקבלות סחורה על בסיס יומי. ברגע שהסחורה היא מזון – פה טמונות הסכנות. 
ראשית – האריזות שאיתו מגיע המזון עלולות להיות נגועות במזיקים (ללא אשמתכם – מסעדנים יקרים) וכשאתם פורקים את הסחורה במחסנים שלכם מבלי לדעת ומבלי לשים לב אתם מזמינים את התיקנים והמכרסמים אליכם ישירות מכניסת הספקים.

שנית האם המזון אצלכם מונח ישירות על הרצפה או מוגבה מהקרקע? 
מומלץ לאחסן את אריזות המזון לא ישירות על הרצפה אלא מעט מוגבה מהקרקע כדי לא לחשוף ישירות את אריזות המזון למזיקים וגם כדי להקל על השטיפה של המחסן (ורצוי להגיע לכל פינה במחסן ולא לחפף).

שלישית ניקיון המטבח והבר – אם לא תשמרו על האזורים הללו ברמת ניקיון סבירה – עם דגש על מקומות רגישים כמו אזור הפחים, הקרמיקה באזור הכיור ומאחורי המקררים לצערי שום הדברה שבעולם לא תעזור לכם כדי לקבל 100% הגנה ממזיקים.

המקומות שהם מצד אחד חשוכים ומצד שני חמים ולחים מזמינים מזיקים – אל תאפשרו את זה!

אז מה באמת נעשה בהדברת מסעדות?
תיקנים נמלים ומזיקים נוספים:

כשאנחנו במזיקיס מקבלים להדביר מסעדה ראשית אנחנו קובעים עם המסעדה לדייט בשעת לילה מאוחרת (או ליום אם המסדעה נפתחת מאוחר) כדי לבצע ריסוס. 
בנוסף לריסוס אנו נשתמש בפיתיונות מורעלים עבור הנמלים ועבור התיקנים (פירוט לגבי איך הם באמת עובדים בכתבה הבאה).

אחת לחודש נבצע טיפול חוזר בג’ל ובפתיונות רעילים דומים ובמידת הצורך נבצע ריסוס (כשהרציונל הוא פחות ריסוס ויותר פתיונות רעילים שאינם מצריכים ריסוס).

מכרסמים – 
מכרסמים במסעדות עלולים להוות בעיה מטרידה בעיקר מכיוון שראשית כל רואים אותם הרבה יותר (גדולים פיזית) ובניגוד לתיקנים שבדר”כ יתרכזו במטבח ובבר, חולדות ועכברים עלולים לרוץ לכל עבר.

הטיפול במכרסמים הוא ראשית במניעת כניסתם – בדיקה האם יש חורים בקיר שדרכם עלולים להיכנס, האם הסביבה סביב המסעדה היא כזאת שאפשר לטפל גם בה כדי למנוע את כניסת המכרסמים למסעדה (הנחת תיבות האכלה או רעלים בבורות הביוב), 
האם אפשר על ידי כמה פעולות פשוטות (כמו סגירת דלתות שאין צורך שישארו פתוחות, רשתות על חלונות וכו’) למנוע לעתיד כניסת מכרסמים ועוד.

הטיפול המיידי הוא השמת מלכודות ובנוסף השמת רעלים בתוך תיבות האכלה (קופסאות שחורות שבתוכם שמים רעל) וכן ביצוע ביקורת אחת לשבוע שבועיים בשביל מעקב (לראות האם היו מכרסמים, האם אכלו מהרעלים, החלפת מלכודות, החלפת מיקום התיבות ועוד).


מחיר הדברה למסעדה:

מחירי הדברה למסעדה נעים בין 200-400 ש”ח למסעדה בגודל ממוצע החפצה בביקורים על בסיס חודשי – כמובן שבמסגרת האחריות במשך אותו חודש ביקורים נוספים הם ללא תשלום.

הדברה במסעדה – זה מזיקיס.

WhatsApp chat